Kneippbyns vd om beskedet: ”Förändrar ingenting”


Foto: Dennis Pettersson/arkiv

Artikel från Helagotland.se:

På måndagen kom regeringen med beskedet att det inte kommer att ske några lättnader i restriktionerna för landets nöjesparker. För flera parker blev beskedet ett dråpslag. Men som det ser ut i dagsläget kommer Kneippbyn att kunna hålla öppet, med anpassningar och några stängda attraktioner. Kneippbyns anläggning lyder under delvis andra regelverk.

– Det här beskedet förändrar ingenting för vår del. Vi har en annan produkt än till exempel Liseberg och de större tivoliparkerna. De har stora attraktioner som lyder under allmän sammankomst, säger Kneippbyns vd Bobbo Werkelin.

Några av de större åkattraktionerna kommer att vara stängda. Bland annat berg- och dalbanan, gocartbanan och radiobilarna. Bobbo Werkelin räknar med att kunna släppa in ett begränsat antal besökare.

– Vi kommer att ta in en bit under hälften mot en normal sommardag. Det viktigaste är att vi får ett ansvarsfullt öppnande, säger han.

Andra nöjesfält, bland annat Kolmården, har fått tillstånd att avgränsa attraktioner och sedan släppa in 50 personer åt gången. Kneippbyn är i en tillståndsprocess för att få till liknande lösningar men utgången är än så länge oviss.

Sedan tidigare har Kneippbyn sagt upp 200 sommarjobbare, men man räknar nu med att kunna återanställa ett femtiotal av dem.

– Vi har börjat kontakta personal för att se om de är tillgängliga. Vi kommer att behöva plocka in fler, säger Bobbo Werkelin.

Skrivet av Nils Stahle på Helagotland.se