Om Kneippbyn

Bara 3 km söder om Visby, på klippkanten alldeles vid havet, ligger Kneippbyn Resort. Här kan du uppleva semesterns allra bästa dagar. Med sitt vackra läge och mängder av barnaktiviteter har Kneippbyn Sommar- & Vattenland över 85 000 besökare per år. Här finns också Gotlands enda 5-stjärniga camping och anläggningen är medlem i SCR – Svensk Camping.

Från kurort till kulort

Kneippbyn grundades som kurort i början av 1900-talet av Dr Kallenberg. Inspirerad av den TBC-sjuke munken Sebastian Kneipp, som botade sig själv genom ömsom kalla ömsom varma bad, kom gäster till Kneippbyn för att bli kurerade i Kneipps anda. Sedan 1976 har Kneippbyn drivits av familjen Werkelin och idag kommer man till Kneippbyn för att ha roligt, koppla av och njuta av det fantastiska läget.

Från hotell till trädkojor

Kneippbyn erbjuder cirka 760 bäddar i villavagnar, stugor, fiskestugor, trädkojor, glampingtält, lägenheter och hotell samt har ca 200 campingtomter. De många olika boendealternativen ger möjlighet till flera olika prislägen och upplevelser – bekväm hotellsemester eller budgetsemester i tält, spännande djungeltema för barn i trädkoja eller romantisk fiskestuga med havsutsikt.

Kneippbyn Active

I hjärtat av vår resort har vi skapat Kneippbyn Active för dig som tycker om träning i olika former. På resorten hittar du ett välutrustat utomhusgym för egen träning. Vi har Sveriges kanske vackrast belägna padelbanor. En, av de minsta, mycket populär pump-track. En unikt nedsänkt tennisbana (Hardcourt) och beachvolley-plan ligger också nära tillhands.

I direkt anslutning till Kneippbyn hittar du naturområden med bästa tänkbara utsikt och en härlig miljö. I naturreservatet Södra Hällarna har vi tagit fram ett antal löp- och promenadslingor för dig som gäst.

Varje sommar erbjuder vi ledarledda träningsaktiviter.

Mat & Dryck

För att orka leka och busa dagen lång är bra mat viktigt. Vi driver sedan länge resortens restauranger i egen regi för att säkerställa kvalitén.

På Kneippbyn Resort finns flera olika restauranger, både på dagen och kvällen. Restaurang Solsidan erbjuder en mycket populär lunchbuffé och när kvällen nalkas kan du njuta av vår á la carte-meny med en fantastisk vy över Östersjön med alla dess underbara solnedgångar.

Årets nyhet är restaurang Gusto där vi anammat det italienska köket. Självklart använder vi oss främst av lokala råvaror.

Villa Villekulla på Kneippbyn Resort Visby
Volleyboll på Kneippbyn

Företagsledning

Kneippbyn Resort Visby är ett familjeföretag i andra generationen som idag ägs och drivs av Bobbo Werkelin som VD sedan januari 2015.

Sponsorengagemang

Kneippbyn Resort är en aktiv del i det gotländska samhället och har ett stort engagemang för ungdomar inom idrotten. Friska medarbetare är en förutsättning för ett framgångsrikt företagande. Vi stödjer därför stolt Visby Roma Hockey, Visby Roma Ungdom, IFK Visby, Dalhems Damfotboll, Endre IF Innebandy, FC Gute Fotboll, Visby IBK med flera.